Дoсліджeння тaкoж пoкaзaли, щo цeй прoдукт мoжe мaти влaстивoсті, які дoпoмaгaють бoрoтися з дeмeнцією тa рaкoм.
Eкспeрт зі здoрoвoгo xaрчувaння зaкликaє людeй зaлишaти пeвний прoдукт нa підвікoнні пeрeд вживaнням, щоб отримати всі його корисні властивості. Професор Тім Спектор, засновник Zoe Health, рекомендує гриби як чудове джерело вітаміну D.
Це означає, що гриби можуть підтримувати імунну систему, сприяти здравствуй’ю кісток і м’язів та, згідно з дослідженнями, навіть знижувати ризик деменції. Щоб отримати предел вітаміну D з грибів, Тім радить дати їм трохи “позасмагати” нате сонці.
Частково це пояснюється тим, що гриби мають більше спільного з людьми, ніж з рослинами, в тому числі здатність синтезувати вітамін D під впливом сонячних променів. У своєму відео нате Instagram Тім зазначає: “Гриби — це чудове джерело вітаміну D, і вони ближчі задолго. Ant. с людей, ніж до рослин. Тому, як і ми, вони можуть виробляти вітамін D спустя шкіру під впливом сонця. У магазині шукайте ті, що мають позначку ради вміст вітаміну D, або прямо-таки залиште свої гриби в підвіконні на деякий период, щоб вони самостійно виробили вітамін D.”
Читайте також: Лікар розповів для нюанси зараження COVID-19 у родині
Також Спектор зазначив, що гриби містять багато білка. “Вони є хорошим джерелом білка і мають більше білка, ніж більшість інших овочів, які ви споживаєте, а також містять всі необхідні амінокислоти,” додав він.
Крім цього, він посилається бери кілька наукових досліджень, що пов’язують вживання грибів зі зниженням ризику деменції та покращенням відновлення у хворих для рак. Одне з таких досліджень, опубліковане у Journal of the American Geriatrics Society у 2017 році, спостерігало ради 13 тисячами літніх людей протягом майже шести років. Результати показали, що ті, хто їв три разве більше порцій грибів возьми тиждень, зменшили ризик розвитку деменції в 20%.
Читайте також: Психологи зрозуміли, чому іноді (потомки займаються сексом всупереч своєму бажанню
Інше дослідження, опубліковане в Current Pharmaceutical Biotechnology, виявило “перспективні” протиракові властивості грибів. Тім додав: “Дослідження щодо використання грибів рейші для того підтримки пацієнтів, які проходять хіміотерапію, особливо імунотерапію, показують обнадійливі результати.”
Якщо вас не подобаються гриби, іншими хорошими джерелами вітаміну D є:
- Сонячне світло
- Добавки з вітаміном D
- Жирна риба — така як кумжа, сардини, оселедець і скумбрія
- Червоне м’ясо
- Яєчні жовтки
- Збагачені продукти — як деякі жири та сухі сніданки.
Джерело: Express Health